نوشته شده توسط : مونا احمدی

هدف از این عمل این است که اولاً بیمار چاق غذای کمتری میل کند.ثانیاً این مقدار غذا مسیر مشترک کمی با صفرا در تماس باشد. لذا جذب کمی داشته باشد. رسیدن سریعتر غذا به انتهای روده و همچنین میانبر زدن اثنی عشر باعث اثرات شگفت آور بای‌پس بعنوان جراحی متابولیک درمان دیابت است. این روش در بیماران با BMI بالای ۴۰ که رده چاقی درجه ۳ یا مفرط هستند، اساسی‌ترین روش درمانی محسوب می‌شود. این دسته از بیماران بارها رژیم‌های غذایی مختلف را تجربه کرده ولی متأسفانه قادر به کاهش وزن در حد وزن ایده‌آل خود نشده و پس از پایان دوره‌ی رژیم درمانی به وزنی به مراتب بیش‌تر از وزن اولیه‌ی خود بازگشته‌اند .
[تصویر:  gastric-bypass-surgery.jpg]
بیماران چاق مبتلا به دیابت نوع دوم، پرفشاری خون، ریفلاکس معده به مری و بیمارانی که دچار مشکلاتی بدنبال انواع دیگر جراحی چاقی شده اند از این روش بیشترین سود را می‌برند. عمل بایپس لاپاروسکوپی به دو روش کلاسیک R&Y و مینی بایپس انجام میگیرد. روش مینی بایپس سوء جذب بیشتری دارد و لذا نیاز به مصرف مکمل ویتامینی بیشتر از نوع کلاسیک پیدا می‌کنند.

 
عوارض حین عمل بای پس معده:

این عوارض شامل موارد زیر است : - صدمات طحال در حین آزادکردن بالای معده یعنی زاویه هیس. - صدمه به مری در حین استاپلرکردن معده وایجاد پاوچ. - دوختن وقطع کردنِ اتفاقیِ سوند معده درهنگام استاپلر کردن معده؛ ولذا جراح باید قبل از شروع دوختن معده با منگنه واستپلر، از نبودن سوند معده اطمینان حاصل کند. - خونریزی از عروق معده در حین آزادسازی معده. - سوراخ شدن روده باریك درحین انجام آناستوموز.



 عوارض پس از عمل بای پس معده:

عوارض پس از عمل شامل این موارد است : - كم خونی و پوکی استخوان كه بدلیل كاهش جذب اسیدفولیك، آهن، ویتامین B12 و كلسیم در جریان عدم عبور این مواد از مسیر طبیعی جذب دراثنی عشر میباشد. مصرف روزانه ویتامینها ومینرالهای ضروری، ازایجاد این عوارض جلوگیری مینماید.

- انسداد روده كه عمدتاً بدلیل ندوختن فضای خالی بین قوسهای جداشده روده باریك( فضای پیترسون) و ورود سایر قوسهای روده بداخل این فضاوایجاد فتق داخلی است وبا دردهای کولیکی شکمی وتهوع وعدم تحمل غذا خود را نشان میدهد.

- آمبولی ریوی بمیزان ۱ درصد از عوارض نه چندان نادر این عمل میباشد .
- تنگی دهانه آناستوموز که هم درمحل دوخت ودوز معده با روده و هم در محل آناستوموز روده به روده ممکن است ایجاد شود. میزان آن درمراکز جراحی ودر دستهای مختلف متغیر است ولی بطور متوسط تا ۷ درصد موارد ممکن است دیده شود.

رژیم غذایی بای‌پس معده:

در این جراحی حجم معده به اندازه‌ی یک گردو  یا یک تخم مرغ کاهش می یابد. ۲ تا ۳ روز پس از عمل شما اجازه خوردن نخواهید داشت. سپس شما طبق یک رژیم پیشرفت‌کننده غذاهای خاصی را مصرف می‌کنید. هدف این رژیم آن است که در یک فرآیند درمانی، کم‌ترین فشار را بر روی نقاط عمل داشته باشیم و به بدن شما زمان بدهیم تا با الغلطای غذایی جدید سازگار شده و به آن عادت نماید.

موارد زیر مراحل معمول این رژیم غذایی را پس از عمل بای‌پس معده نشان می‌دهد:
غذاها و مواد غذایی نرم که در دمای اتاق مایع یا نیمه مایع باشند و دارای آب بیشتری نیز باشند مانند: آبگوشت، آب میوه طبیعی (خانگی)، شیر، عصاره‌های صاف شده سوپ و غلات پخته شده، در بیشتر موارد شما به مدت ۲ هفته در رژیم مایعات می‌مانید. به یاد داشته باشید مصرف مایعات باید به‌صورت جرعه جرعه و با قاشق و آرام باشد.

کاهش وزن و افزایش وزن چگونه؟!

پس از جراحی در طی ۲ سال اول به دنبال رعایت رژیم غذایی فوق و تمرینات ورزشی توصیه شده فرد ۵۰٪ تا ۶۰٪ اضافه وزن خود را از دست می‌دهد و می‌تواند مادام‌العمر وزن ایده‌آل خود را حفظ کرده و ثابت نگه دارد. پس به یاد داشته باشید که از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین، پرچرب و پرکالری بپرهیزید.
تحرک داشته باشید و خوب ورزش کنید تا کاهش وزن شما همراه با فرآیند زیبایی اتفاق بیفتد. مصرف اسنک‌ها (هله هوله‌ها) و بستنی را کنار بگذارید و از شکم‌چرانی (تمام روز غذا خوردن) خودداری کنید. تا می‌توانید به مصرف مواد غذایی سالم و طبیعی روی آورید تا هم‌زمان با فرآیند لاغری، پوستی شاداب و جوان داشته باشید. ورزش به شما کمک می‌کند تا پس از لاغری دچار افتادگی کم‌تری در پوست نواحی شکم، پهلوها، بازوها و ران‌ها باشید. 
منبع: بای پس معده




:: برچسب‌ها: بای پس معده ,
:: بازدید از این مطلب : 608
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 16 مهر 1396 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: